F.A.Q.Mind U - Mindfulness Eindhoven

F.A.Q. Of wel, veel gestelde vragen.

  • Is Mindfulness “zweverig”?
  • Kan ik de kosten ergens terug krijgen?
  • Wat voor oefeningen worden er gedaan?
  • Kan ik wel meedoen als ik lichamelijk niet alles kan?
  • Hoe groot is de groep?
  • Moet ik ook persoonlijke onderwerpen bespreken in de groep?
  • Wat als de training voorbij is?
  • Moet ik problemen hebben om mee te kunnen doen?
  • Ik doe al aan meditatie en ontspanning. Wat is dan de meerwaarde?
  • Ik heb een andere vraag.

 

Is Mindfulness “zweverig”?

Nee, absoluut niet. Mindfulness training zorgt ervoor dat je weer met volle aandacht leert kijken naar je leven, jezelf en omgeving. Het heeft niets te maken met “goeroes” of geloof.

Kan ik de kosten ergens terug krijgen?

Je kunt de kosten als zelfstandige aftrekken van de belasting. Ook vergoeden steeds meer werkgevers de training. Vraag erna bij je werkgever!. De training wordt niet vergoed door een ziektekosten verzekering.

Wat voor oefeningen worden er gedaan?

We wisselen ontspanningsoefeningen, aandachtsoefeningen en theorie af. Er zijn oefeningen die liggend gedaan worden en zittend.

Kan ik wel meedoen als ik lichamelijk niet alles kan?

Zeker! Mensen met een lichamelijke beperking kunnen ALLES meedoen. Wel is het zo dat de training op de eerste verdieping wordt gegeven. Er is helaas geen lift aanwezig.

Hoe groot is de groep bij de groepstraining?

Mind U geeft u persoonlijke aandacht! Dus u volgt het traject individueel. (Op verzoek kun je natuurlijk ook in een groep de training volgen)

Moet ik ook persoonlijke onderwerpen bespreken in de groep?

Nee, dat mag! We zullen vooral kijken hoe we met onderwerpen omgaan en niet wat het onderwerp is. Iedereen is vrij zich te uiten of om zaken voor zich te houden. Je zult nooit aangespoord worden zaken te bespreken die voor jou prive zijn.

Wat als de training voorbij is?

Na acht weken stopt de training. Maar als het goed is heb je geleerd om anders te kunnen kijken naar jezelf en je omgeving. Er is na zes weken nog een terugkomdag.

Moet ik problemen hebben om mee te kunnen doen?

Nee. Mindfulness is echter ooit ontwikkeld voor mensen met stress en pijn. Daaruit bleek dat dit voor veel mensen zeer effectief was, ook al hadden mensen geen pijn of extreme stress. Inmiddels volgen veel hulpverleners zelf de training vanwege de resultaten die het oplevert!

Ik doe al aan meditatie en ontspanning. Wat is dan de meerwaarde?

Ja, maar mindfulness zal je verder brengen. Een korte tijd ontspannen per dag zal je even tot rust brengen. Maar daarna zal de hectisch dag weer verder gaan. Hoe ga je daar dan mee om?

Ik heb een andere vraag.