ReactiesMind U - Mindfulness Eindhoven

Wat vonden mensen na afloop van de training?

De mindfulnesstraining vond ik heel inspirerend en interessant. Het heeft me ook geholpen om beter met het een en ander om te gaan. Hij legt de informatie goed uit en het boekje lees ik ook graag.
E.d.G.

Door de mindfulness training heb ik veel meer rust in mijn hoofd en slaap ik beter. Ik kan me beter focussen en ben me beter bewust van lichamelijke spanning. Ik raad iedereen die moeite heeft met de hectische en snel veranderende wereld aan om de cursus mindfulness te volgen.
W.M.

Mijn doel was, in een periode van veel veranderingen, weer overzicht te krijgen over mijn leven en rust in het hoofd. Dat is al voor een groot deel gelukt en ik ga er mee door. Gerard leidt de avonden rustig en met alle aandacht, zonder zweverig te worden.
M.v.K.

Prettige bijeenkomsten, prima ervaring, waar ik nu en in de toekomst zeker wat aan heb.
M.T.

“werk-wijze” van Gerard persoonlijk en duidelijk. Fijne training om met meer rust in het leven -hier en nu- te staan. Korte meditatiemomenten goed in te passen in dagelijkse bezigheden.
J.T.

Het proces van de training en de wijze waarop Gerard het brengt en je laat beleven in je eigen situatie heeft mij erg geholpen en nog dagelijks.
J.E.

Ik vond de deelname aan de cursus erg prettig. Van tevoren had ik al veel gelezen over mindfulness, maar je moet ook echt oefenen met de meditaties om het effect te merken. Zelf heb ik er veel baat bij gehad, vooral door het leren accepteren van mijn gedachtes. Dan zijn die gedachtes automatisch minder groot, omdat je leert om er niet meer belang aan te hechten dan aan andere gedachten.
De cursus heeft een mooie balans: er is ruimte om je persoonlijke verhaal te doen, maar er is nooit de verplichting. De werkwijze van een duidelijk boekje met theorie en huiswerk, gecombineerd met de cd’s vond ik erg prettig.

Bedankt, Gerard!
A.S.

De training heeft mij erg veel gebracht! Ook dingen die ik niet verwacht had zoals dat mijn klachten van mijn dwangneurose sterk zijn afgenomen! En veel meer rust in mijn hoofd! Vandaag een uur bij de tandarts in de stoel gelegen ivm het voorbereiden en plaatsen van een kroon, ik heb enorme angst voor de tandarts maar nu heb ik de bodyscan liggen oefenen en werd er helemaal rustig van en ik had geen angst!! De tandarts vond het erg knap dat ik kon mediteren tijdens zo’n ingreep! Dus ik ben heel erg tevreden over de training en kan het iedereen aanraden! En Gerard is een heel erg prettig persoon waarbij je je meteen op je gemak voelt! Bedankt Gerard!!!
L.v.B.

Gerard, dank je wel! Je hebt een zeldzaam vermogen om je in te leven in een ander en je cursus daarop af te stemmen. Ik heb er veel aan gehad.
C.v.B.

Voor was het belangrijkste wat ik heb geleerd: het bewust worden en accepteren (zonder er echt op of tegenin te gaan) van mijn gedachten. Voor mij zijn met name de korte meditatie oefeningen echt goed toepasbaar!
Gerard’s Mindfulness training kan ik iedereen aanbevelen . . . Juist als je eens naar je eigen gedachten wilt leren kijken op een praktische manier.
B.d.B.

Gerard is in staat om de groep in de goede mindset te krijgen, om daar vervolgens praktisch mee aan de slag te gaan.
voor mezelf en bij medecursisten gemerkt dat mindfullness een positieve bijdrage heeft gegeven om onze persoonlijke doelstellingen te halen.
Mij heeft het meer rust in het hoofd gegeven , waardoor ik beter in staat ben om mindfull met dagelijkse prikkels om te gaan.
Ik heb minder wakker gelegen, minder gaan piekeren en daardoor makkelijker geworden in de omgang en communicatie.
Gerard is begaan met de cursisten en gaat in zijn begeleiding verder mee dan alleen in de training.
Dit heeft mij zeker een waardevolle toevoeging gegeven op de training.
Gerard, ik zal je zeker aanbevelen.
P.B.

Prima training om bij jezelf te komen. Al valt het trainen op eigen initiatief niet altijd mee.
Maar volhouden loont.
Nogmaals dank.
M.H.

Dankjewel voor wat meer rust in mijn leven.
A.v.d.W.

Al met al een positieve ervaring
P.J.

Ik vond de bijeenkomsten open en prettig. Voor mij was het een leerzame ervaring en kan hier zeker in de toekomst verder mee.
A.H.

Goede training om meer bewust met het leven in het algemeen, je omgeving en jezelf in het bijzonder om te gaan. Bewuster leven, waarbij het nu centraal staat. Eigenlijk heel logisch, maar toch niet altijd vanzelfsprekend in de hectiek van het dagelijkse leven.
M.v.V. 

Door het onvoorspelbare verloop van de ziekte MS bij onze jongste dochter van 17 heb ik handreikingen gekregen om meer in het hier en nu te leven en kan er beter mee omgaan. Ook de meditatietechnieken geven heel veel rust hierbij.
M.v.D.

Goeie training over leven in het nu. De training geeft aandacht aan een aantal onderwerpen die ons geluk en gevoel van welzijn bepalen. Onderwerpen waar volgens mij iedereen vroeg of laat tegenaan loopt. Dit gebeurt op een eenvoudige en effectieve manier. Het is anders dan yoga maar gaat heel goed samen met yoga.
K.B.

Een mooie aanleiding uit de “rat race” te breken en stil te staan bij waar het echt om gaat voor een mens.
E.v.B

Voor mensen die nog geen ervaring hebben met zelfreflectie en enige vorm van “therapie” is dit een mooi startpunt. Veel elementen worden kort aangestipt en geven je een kijkje-in-de-keuken. Mensen die verdieping zoeken kunnen beter een ander soort training volgen.
A.v.d.L

Na de cursus mindfulness ben ik meer in het NU. Ik kan beter relativeren. Ik doe bijna iedere dag de bodyscan of de ademhalingsoefening . Als je dit met regelmaat doet kun je je steeds beter concentreren op de ademhaling. Het is vooral een cursus waar je in de praktijk veel aan kunt hebben.
M.D.

Ik vond het een leuke en leerzame tijd. De bijeenkomsten verliepen op een fijne en respectvolle manier. Het is wel zo dat je zelf inzet moet hebben om door te gaan tussen de lessen en zeker na het beëindigen van de training. De trainer en medestudenten wil ik hierbij bedanken voor hun inzet en bijdrage. 
Groetjes, Roland

De cursus is een aanrader voor iedereen die wat meer in het nu wil zijn en bewuster met allerlei dingen wil leren omgaan.
D.V.

De cursus heeft me veel positiefs gebracht. Ik heb er de puntjes voor mezelf uit gepikt en het was erg duidelijk en praktisch. Ook nu na de cursus kan ik de mindfulness goed thuis toepassen. Ik beveel de cursus zeker aan aan anderen 🙂
D.R.